Opera-Lab på KHIO 15.12.2017

Hvor: 15.des 2017 på Scene 6, Kunsthøgskolen i Oslo:

Kl 16:30: Pretalk med Hilde Andersen, der vi byr på kaffe og noe å bite i.

Kl. 17.00: OPERALAB med regissør Hilde Andersen. Pianist: Dimitris Kostopoulos

Utdrag fra  Brecht/Weill: De 7 dødssyndene, Donizetti: Don Pasquale og Puccini: La Bohéme. (Master 1-studentene)

Bilde MA1 2018

Vi vil gjerne vite hvem som kommer, så meld deg på til: annaeina@khio.no

(Dette arrangementet er gratis for Operahøgskolens Venner)

Konsert på Operaen, 29. mai 2017

Den italienske stjerne barytonen Domenico Balzani gjester Operaen og holder masterclass for unge operasangere. I forbindelse med dette synger han en opera konsert på Operaen mandag 29 mai kl 19.30.

Dom 1                      Dom 2

Programmet består av klassisk italiensk bel canto med verker av komponister som Rossini, Donizetti og Tosti.

Kveldens akkompagnatør er Tore Dingstad.

Gratis entré.

Velkommen!

Premiere på Massenet´s «Cendrillon» (Askepott)

Massenet`s Cendrillon (Askepott)  har premiere 12 mai på Operahøgskolens hovedscene?

På premieren blir det en kort innledning av regissøren Jon Tombre kl 18.15 i foajéen.

Forestillingen er gratis, men du må ha billett: De kan bestilles på skolens hjemmeside her: http://www.khio.no. Velg «Operahøgskolen», og deretter dato for den forestillingen du ønsker.

Foto 2017-04-25 19 45 47(1)-3.jpg

12 mai kl 19 er det premiere på Massenet´s opera Cendrillon (Askepott) på KHiO´s hovedscene.

Regissør er Jon Tombre og musikalsk leder er Jean-Paul Pruna.

Handlingen i Askepott kjenner vi alle til; drømmen om skjønnhet, rikdom og ikke minst drømmen om prinsen. Drømmen om å få alt det fantastiske og lengselen etter å bli elsket og bli sett. I operaen er det drøm og misunnelse som styrer, det vakre er korrumpert av det selvopptatte. I denne forestillingen ønsker Jon Tombre å løse opp strukturen i Massenet´s opera ved å innføre stillhet og ny musikk; et spill mellom sjangeren opera, electronika og disco. Noe han mener opera-sjangeren kan være tjent å bli kontrastert med.

Karakterene er komiske, men også rørende. Er det nettopp i det groteske det virkelig vakre kan oppstå?

Sammen med Matilda Söderlings spektakulære kostymer og Signe Gerda Landfalds stilfulle scenografi kan vi love en Askepott dere aldri før opplevd!

Rollelisten er slik:

MUSIKK:  JULES MASSENET

LIBRETTO: HENRY CAIN (basert på Perraults versjon av eventyret Askepott, 1698)

MUSIKALSK LEDELSE: Jean-Paul Pruna

Maler: Olivier Marcoullier

Smed: Atle Martin Berger

Takk for i går!

Elevenes Tysk-Franske aften ble en stor suksess!

Innledningsvis snakket Helge Evju om kveldens reportoar, han forklarte forskjeller og likheter mellom lieder, chansons, tonadillas og songs. Han ga oss korte humoristiske innblikk i de ulike komponistenes liv og virke og spilte mikro-utdrag fra utvalgte verker.

Selve konserten var delt inn i en tysk og en fransk del: Den tyske delen omfattet lieder av Schubert, Brahms, Berg og Strauss og solister her var Dagfinn Andersen, Sara Aasen, Hanne Korsbrekke Askeland og Marcela Randem. Boris Schäfer akkompagnerte under hele den tyske delen.

Over i den franske delen, fortsatte Dagfinn, Sara og Hanne med chansons av Massenet, Bizet og Delibes.

Deretter fikk vi et kort og festlig utdrag av Massenet’s opera «Cendrillion» (Askepott), og solistene her var Jørgen Magnus Haslum, Tunde Gaspar, Eirin Kvamo Løvstad, Henriette Stabell Johnson, Victoria Randem, Renate Ekerhovd og There Thylin Lindmark. Ved tangentene i den franske delen fant vi John Lidal.

The Cast 270417

Samtlige av sangerne, flankert av Boris Schäfer (til venstre) og John Lidal (til høyre)